Poftiti la masa!

Imi place sa gatesc ,  totodata imi place sa experimentez mancaruri noi , de ceva timp ma pasioneaza mancarea indiana asa ca am gatit : pui indian. 🙂

Ingrediente:

* 4-6 pulpe pui ( am folosit pulpe superioare )
* un borcan iaurt (chefir)
* boia de ardei dulce ( iute )
* sare
* piper alb
* usturoi

* Mod de preparare: se sareaza si pipereaza-condimenteza pulpele , se ung cu iaurt si, se pun la marinat ( cel putin o jumatate de ora).

Apoi se scot din amestec, se sterg un pic de iaurt, se prajesc putin in ulei, dupa care se toarna amestecul iaurt- condimente, putina apa, si se fierb asa pana sunt gata.

Puiul l-am servit cu paine naan.

Ingrediente: * 500 g faina( am folosit din cea integrala), * un pliculet drojdie , *100 ml iaurt , 100 ml lapte caldut , 100-150 ml apa calduta , 1 lingurita miere , 2 lingurite ulei , sare.

Mod de preparare: se face maia (din drojdie,miere,putina faina si putina apa calduta) ,se lasa la dospit. Se adaugat peste maiaua dospita restul ingredientelor si se amesteca pana ce coca devine elastica(se lasa la crescut pana si-a dublat cantitatea).

Puiul l-am servit cu paine naan.

Ingrediente: * 500 g faina( am folosit din cea integrala), * un pliculet drojdie , *100 ml iaurt , 100 ml lapte caldut , 100-150 ml apa calduta , 1 lingurita miere , 2 lingurite ulei , sare.

Mod de preparare: se face maia (din drojdie,miere,putina faina si putina apa calduta) ,se lasa la dospit. Se adaugat peste maiaua dospita restul ingredientelor si se amesteca pana ce coca devine elastica(se lasa la crescut pana si-a dublat cantitatea).

Cu mainile unse cu ulei (sau cu putina faina) scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati. Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala , nu prea subtire , ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt  si coace 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute (in total cam 15 minute ajung). Continua pana cand termini toata coca. Dupa ce le scoateti din cuptor ungeti-le cu unt topit si serviti , se poate pune usturoi deasupra1-2 catei de usturoi maruntiti ,se poate adauga susan , coriandru , chimen, dupa gust(am pus in coca chimen). Nu uitati sa incingeti cuptorul in prealabil si folositi hartie de copt.

🙂

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie .... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s