Rasfoind presa, am dat peste o reteta care mi s-a parut interesanta: budinca cu sunca si,
mi-am spus ca merita s-o incerc.
Ingrediente: 4 fire de praz, 150 g sunca presata, 4 linguri smantana groasa, 2 linguri cascaval ras, 3 linguri faina, 20 g unt, 4 oua.
Mod de preparare: am folosit partea alba a prazului pe care l-am taiat rondele si le-am pus la fiert in apa cu sare circa 10 minute, dupa care le-am pus la scurs in sita. Am amestecat galbenusurile cu smantana si cele 2 linguri de cascaval ras, am adaugat prazul, sunca (taiata cubulete ), albusurile batute spuma si faina, condimentand cu piper. Am turnat compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si am introdus-o in cuptorul preancalzit pentru circa 40 de minute, inainte de a scoate budinca am presarat putin cascaval deasupra.
Iata rezultatul.
O reteta usor de facut si foarte buna.