Kimchi de ridichie alba

Azi va invit sa incercam o noua reteta: kimchi! 🙂

Mancarea traditionala de milenii a Coreei, avand in prezent pana la cateva sute de variatiuni, Kimchi este totodata una dintre cele 5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, dupa clasamentul realizat de presigioasa revista „Health Magazine”.
Kimchi reprezinta insa mult mai mult decat atat, fiind un veritabil simbol, baza culturii gastronomice coreene.

Beneficiile acestui aliment sunt nenumarate:

* regleaza digestia si sustine sanatatea intestinala, prin culturile bacteriene continute ( intr-o cantitate chiar mai mare decat cele din iaurt )
* trateaza si previne obezitatea. Coreea este recunoscuta ca avand o rata deosebit de redusa a obezitatii( 3.5%, comparativ cu SUA, 34% )
* este un aliment foarte sarac in calorii
* accelereaza metabolismul
* are deosebite proprietati nutritionale si antioxidante, datorita ingredientelor continute ( in special chilli si usturoiul )
* imbunatateste circulatia si nivelul colesterolului
* efect energizant
* foarte bogat in vitamine ( in special vitaminele C, A, B si D ), caroten, calciu si fier
* importanta sursa de fibre si minerale
* acidul lactic rezultatat din procesul de fermentatie, duce la crearea de bacterii specifice, numite lactobacili, ce s-au dovedit a avea un rol important in prevenirea infectiilor intestinale
* incetineste procesul de imbatranire a pielii, prin stimularea formarii colagenului ( demonstrat prin studii de specialitate, asupra unui numar important de subiecti )
* blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase
* se poate pastra pe termen lung ( pana la 6 luni ), fara a necesita conditii speciale ( este doar necesar ca temperatura sa nu scada sub 7 grade Celsius ), fiind astfel o mancare deosebit de comoda si la indemana
* si, nu in ultimul rand, face parte din categoria raw vegan, constituind o mancare cu inalte calitati nutritive, putandu-se adapta cu usurinta oricarui gust, prin posibilitatea de a varia ingredientele.

Dupa ce v-am familiarizat putin cu istoricul si beneficiile acestei retete, sa trecem la treaba.

* Ingrediente:
1-2 ridichi albe
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 catei de usturoi
1 ceapa verde ( am pus ceapa rosie )
2 linguri gochugaru ( fulgi de ardei iute – pe care sincer nu i-am folosit pentru ca nu sunt fan al mancarurilor picante dar, adaptez retetele dupa gustul meu )
1 lingurita de sos de peste (fish sauce) – optional
1/2 lingurita de ghimbir ras

* Mod de preparare:
Se curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute. Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri, iar usturoiul se preseaza sau se piseaza. Se adauga la cuburile de ridiche usturoiul, ceapa verde, gochugaru, sosul de peste, ghimbirul ras si zeama lasata de ridichi. Se amesteca bine toate ingredientele si se introduc intr-un borcan.
Pot fi consumate deindata sau se pot pastra la frigider. De asemenea, borcanul poate fi lasat cateva zile la temperatura camerei, iar cand incepe sa fermenteze se introduce in frigider. Acompaniaza mancarurile coreene, cum ar fi supa sau orezul.

001

Va doresc, pofta buna si enjoy ( in cazul in care doriti sa „experimentati” reteta,va spun ca :MERITA incercata ) !
🙂

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s