Gratarul este partea centrala a culturii culinare coreene si este intalnit nu doar in fiecare casa ci si pe fiecare masa de restaurant unde clientii isi frig singuri bucatile de carne marinate si legumele. Piesa centrala a aproape fiecarei mese traditionale coreene o reprezinta bulgogi, o carne marinată – de obicei de vita – intr-un amestec dulce aromat.
* Ingrediente:
* 500 carne de vita ( puteti folosi si carne de porc sau pui; eu am folosit de pui )
* 1 ceapa
* 3 cepe verzi
* Pentru marinata:
* 2 linguri de vin
* 1 lingura de miere
* 6 linguri de sos de soia
* 1 lingura si jumatate de usturoi pisat
* 1 para pe care am dat-o pe razatoare
* 2 linguri ulei de susan
* 1 lingura seminte de susan ( ulei de masline )
* 1 ceapa verde tocata marunt
* Mod de preparare:
Carnea se taie in felii subtiri; dupa taiere se spala si se amesteca cu marinata dupa care se acopera cu folie si se pune la frigider pana a doua zi.
Cand puneti carnea in tigaie, adaugati ceapa iar la sfarsit, cand este aproape gata, puneti ceapa verde.
Se poate servi cu orez si frunze de salata alaturi. Luati frunza de salata in palma, puneti orez si carne, infasurati si mestecati.
Video:
Enjoy!
🙂