Neinsemnati dar … plini de valoare

Intr-o gradina cresteau cele mai splendide flori: trandafiri, crini, pintenasi, floarea soarelui. Toti care treceau pe acolo se opreau si se minunau. Atunci florile au inceput sa se prefaca si sa fie cu nasul pe sus. Deseori se certau care dintre ele este mai frumoasa. Si fiecare se lauda cu ceea ce avea: trandafirul cu frumusetea sa, pintenasul cu culoarea petalelor sale, crinul cu parfumul sau si floarea soarelui cu marimea ei.
In spatele gardului cresteau banutei. Erau asa de mici si neinsemnati, ca nimeni nu le dadea atentie. Cateodata aceste floricele erau triste, deoarece toti trecatorii le ignorau. Intr-o zi veni în gradină un copil. Voia sa culeaga flori pentru mamica lui bolnava.
… se gandea: „Vreau sa-i fac o bucurie; atunci sigur ca se va insanatosi”. Deci voia sa rupă un trandafir. Dar el, cu spinii sai ascutiti, nu-l lasa: „Ce-ti trece prin cap? Nu vreau sa ma ofilesc intr-un salon de spital. Sunt doar regina florilor!”. „Nici eu nu vreau sa fiu rupt!”, spuse pintenasul si-si oteli tulpina. Floarea soarelui se intinse pe intreaga ei lungime si copilul nu reusi s-o rupă. Iar crinul scoase un parfum asa de puternic si ametitor, incat baiatul, sufocat, fugi de acolo. Atunci observă la gard niste banutei.
… ii intreba: „Permiteti sa va iau?”, floricelele se aplecara bucuroase. Copilul le culese şi le duse la patul mamicii … ea privi la ele si se vindeca …

Flowers-865206

* Morala: si cei mici CONTEAZA!
… desi sunt mici si par neansemnati, au o importanta majora …

Fiecare are o valoare; nu are nimeni dreptul sa marginalizeze si sa desconsidere, sa umilească si sa discrimineze o fiinta creata de Dumnezeu!

* Sursa: Pilde Crestin-Ortodoxe

O zi senina!

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în Povestiri cu talc și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Neinsemnati dar … plini de valoare

  1. April zice:

    Frumoasă povestire! Mulțumesc. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. lacrimaroua zice:

    Asa este, cu mare drag ; si eu multumesc pentru „vizita”! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s