„Medicament” : pentru minte si suflet! Ziua intai

12 August 2015 … cand zorii se „ingana” cu noaptea, cu bucurie mare in suflet, plecam pentru cinci zile, in pelerinaj in Ardeal si Maramures!
Primul popas il facem la Sighisoara la Manastirea Sfantul Dimitrie, o minunata „casa” a Tatalui Ceresc, cu mult verde si calduroasa ca o lumina!

Manastirea Sighisoara este o manastire ortodoxa din judetul Mures. Asezata la o distanta de doar patru kilometri inspre vest de centrul orasului medieval Sighisoara, manastirea de calugari cu viata de obste este inchinata Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, praznuit in ziua de 26 octombrie. Paraclisul manastirii are drept hram „Izvorul Tamaduirii”, praznuit anual, in prima vineri dupa Sfintele Pasti, numita Vinerea Luminata.

… ne luam „ramas bun” de la acest minunat loc, pornind spre Manastirea Recea, una dintre cele mai mari manastiri ortodoxe din judetul Targu Mures. Aflata pe Drumul National 15, numit si Drumul European 60, la numai doi kilometri de Aeroportul Targu-Mures si la doar 14 kilometri de municipiul Targu-Mures, manastirea este cunoscuta mai ales pentru vietuirea aici a parintelui duhovnic Ioan Iovan ( care, din pacate nu ne mai poate intampina cu zambetul si ochii albastri plini de caldura ) …

Cu cuvintele parintelui Ioan Iovan:
„Binecuvantat sa fie Dumnezeu care, cu pronia Lui divina, a transformat o rapa cu un cimitir vechi, intr-o gradina suspendata a Maicii Lui, oferind un lacas sfant si sfintitor neamului nostru crestinesc si romanesc”; ne desprindem de acest loc binecuvantat, indreptandu-ne spre manastirea Piatra-Fantanele.

Manastirea este situata în Pasul Tihuta, locul in care Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a inaltat in 2010 o cruce de 31 de metri, cea mai inalta din tara.

… la Piatra-Fantanele, te „simti” foarte aproape de cer …

… lucruri minunate se perinda prin fata ochilor nostri, multa pace se asterne in suflet …

… se lasa inserarea si e timpul sa ne punem capul pe perna oprindu-ne la manastirea Parva-Rebra; inaltata in padurile dintre satele Parva si Rebra.
Biserica se inalta pe locul unei foste biserici monahale din anul 1755. Manastirea Parva Rebra a fost desfiintata in anul 1782. Biserica din caramida a fost zidita in anul 1963. Abia in anul 1993 manastirea isi recapata viata de post si rugaciune de odinioara.

Pe curand!

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în Arsenie Boca si pelerinaje și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Medicament” : pentru minte si suflet! Ziua intai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.