„Medicament”: pentru minte si suflet! Ziua a doua

Buna dimineata, suflete dragi !

063

Soarele a rasarit, se afla la „datorie”, o noua zi minunata se prefigureaza, pornim la drum. 🙂
Prima oprire este la manastirea „Izvorul Tamaduirii” Salva, aflata pe minunatele coline ale Tarii Nasaudului; lacasul a fost infiinta in anul 1994. Ideea construirii manastirii a plecat de la preotul paroh Dumitru Moraru, si de la credinciosii satului, care au dorit sa aiba o manastire „la ei acasa”.

Manastirea Dragomiresti, esta situata la 45 km sud-est de Sighetu Marmatiei si la 33 km sud-vest de Viseu de Sus; arhitectura si decoratiile sunt simple dar, se face remarcata prin icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, ea avand o caracteristica cu totul speciala: piciorul stang al Pruncului Iisus este reprezentat sub forma de palma.
Icoana este unicat la nivel national, iar celor care se roaga la ea li se implinesc dorintele.

088

… plini de multa liniste sufleteasca, intram la manastirea Barsana, situata in comuna cu acelasi nume din judetul Maramures; asezamantul a fost construit la mijlocul secolului 16 de catre domnii Dragosesti …

… in curtea manastirii, am „descoperit” cativa „prieteni” … 🙂

… cu parere de rau, ca trebuie sa parasim acest loc minunat, ne indreptam spre manastirea Portarita, infiintata in anul 1993, de arhidiaconul Gheorghe Babut- misionar ortodox. Ansamblul monahal este unul dintre cele mai mari din partea de nord-vestul tarii. Manastirea a fost construita interesant, ea avand bisericile incorporate in zidurile cele mari care ii formeaza incinta. In centrul curtii se afla un simplu altar de vara.

117935_manastirea-portarita

Va doresc multa bucurie si pace in suflet!

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în Arsenie Boca si pelerinaje și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s