Daruieste flori

Banca din parc era libera asa ca tanara femeie s-a asezat sa citeasca. Deasupra ei atarnau ramurile lungi ale unei salcii batrane. Femeia era incruntata, ba chiar dezamagita de viata pe care o avea si considera ca avea motive intemeiate sa gandeasca asa.
De parca asta nu ar fi fost suficient pentru a avea o zi neplacuta, a observat ca un baietel se apropie de ea, obosit de atata alergat.
Baietelul s-a asezat in fata ei tinand capul inclinat in jos: „Uite ce am gasit!” In mana lui era o floare.
„Ce imagine demna de mila … isi spuse femeia. Floarea avea petalele ofilite, probabil prea putina lumina sau insuficienta apa de ploaie.
Dorind ca baietelul sa-si ia floarea ofilita si sa plece la joaca, femeia a schitat un zambet fals, dupa care s-a prefacut ca citeste din carte.
In loc sa se retraga, baietelul s-a asezat pe banca langa ea si a declarat cu entuziasm: „Cu siguranta miroase minunat si este si frumoasa! De aceea am si cules-o. Uite, este pentru tine!”
„Buruiana” din fata ei, asa cum o vedea femeia, parea sa fie la capatul existentei ei si n-avea culori aprinse, rosu, galben sau portocaliu … stia totusi ca trebuie sa o ia, asta fiind singura sansa ca baietelul sa plece.
Asa ca a intins mana si a spus: „Multumesc, este exact ceea ce aveam nevoie!” Insa in loc ca baietelul sa-i intinda floarea, el continua sa o tina in aer. Atunci a observat pentru prima oara ca baietelul „culegator de buruieni” nu putea sa vada. Era orb.
Femeia si-a auzit vocea tremurand, iar lacrimi straluceau in soare in timp ce ii multumea ca a ales cea mai frumoasa floare pentru ea.
„Cu placere!” a zambit baietelul si a plecat din nou la joaca, fara sa inteleaga impactul pe care l-a avut asupra femeii.
Ea a ramas tintuita locului, intrebandu-se cum a reusit copilul sa vada o femeie ce-si plangea singura de mila sub o salcie cu crengile plecate.
Oare stia de starea pe care ea insasi si-o provocase? Poate ca in inima lui, el fusese binecuvantat cu o vedere clara … astea erau gandurile femeii acum.
Prin ochii copilului fara vedere, femeia a putut sa vada in sfarsit ca problema nu era lumea din jurul ei, ci felul in care ea vedea lumea.
Si-a promis atunci ca pentru toate momentele in care a fost oarba, sa vada de-acum inainte frumusetea vietii si sa aprecieze fiecare secunda care-i apartine. A dus apoi floarea ofilita la nas si a inspirat parfumul unui minunat trandafir.
Zambetul i-a aparut pe buze cand l-a vazut pe baietel tinand o alta floare ofilita in mana. Micutul se indrepta acum sa schimbe viata unui batranel de pe o alta banca, ce nici macar nu suspecta ce-l asteapta.

Primeste florile pe care viata ti le ofera in aceasta zi indiferent de aspectul lor. Intinde mana si spune: „Multumesc, este exact ceea ce aveam nevoie!”
Ofera flori pentru ca nu stii niciodata cand poti schimba viata unei persoane.

Zambeste si … fa din fiecare zi o SARBATOARE !!!

buchet frezii lacrimioare trandafiri imagine animata

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în Povestiri cu talc și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Daruieste flori

  1. mcooper801 zice:

    Minunata povestea ta , Lacrima inrourata…mi-a placut mult ….adevarata lectie de viata..mare adevar cu femeia noastra(cati nu procedam oare la fel) problema nu era lumea din jurul ei, ci felul in care ea vedea lumea…..merita sa meditam si sa luam aminte….un zambet, o floare , o raza de soare(asa cum spune si un frumos cantel al lui Mihai Constantinescu) SA AI O SEARA BINECUVANTATA!

    Apreciat de 1 persoană

  2. lacrimaroua zice:

    Asa este , multi procedam la fel ca „femeia noastra” din poveste, ar tebui sa ne oprim si sa reflectam …
    Multumesc din suflet pentru urari, va doresc sa aveti parte numai de bine!
    Zile binecuvantate!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.