Smorgastarta (Tort Sandwich)

e5ae20c89bed39e3f61cf157d6781741

Buna dimineata dragilor, in noul an 2016 !!! 🙂

… as vrea sa va impartasesc cateva „experiente noi” pe care le-am facut cu ocazia sosirii noului an … sincer, am vrut sa-l surprind  cu noile preparate incercate pentru a-l „mituii” putin … 🙂

Smorgastarta sau tort de sandviciuri este o specialitate suedeza foarte indragita. Este un aperitiv deosebit, potrivit pentru mesele de sarbatoare, let’s start.

*Ingrediente – pentru blatul de paine :

* 500g faina
* un pachetel de drojdie uscata
* un praf de sare
* 3-4 linguri ulei
* 3-4 linguri de zahar
* apa calduta

* Ingrediente – pentru crema de branza cu verdeturi :

* 200 gr crema de branza
* 100 gr unt
* 50 gr smantana
* marar, patrunjel
* ceapa verde
* piper alb
* sare

* Ingrediente – pentru crema de branza cu ardei :

* 200 gr crema de branza
* 100 gr unt
* 50 gr smantana
* 1 ardei gras rosu
* boia de ardei
* sare

* Ingrediente – pentru decorul tortului :

* 100 gr crema de branza
* 300 gr mezeluri
* 100 gr masline verzi umplute
* patrunjel ( optional )
* ceapa verde
* morcov ( optional )

* Mod de preparare – pentru paine :

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se adauga apa calduta, uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-l framantam usor. Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale.

Cat sta painea la cuptor pregatim cremele pentru umplut.

* Mod de preparare – crema de branza cu verdeturi :

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.
Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte.
Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.

* Mod de preparare – crema de branza cu ardei :

Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.
Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte; omogenizam.

* Asamblarea tortului :

Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.
Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu ardei; nivelam.
Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.

Dupa ce a stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelul din jurul tortului. Imbracam tortul cu un strat subtire de crema de branza.

Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza; apoi un rand de masline feliate.
Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi, garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata ( la alegerea fiecaruia ).

* Sursa : Caietul cu retete, multumesc !!!

b7a5e3d1

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s