… dragilor, va invit sa vedeti noua mea experienta din bucatarie … 😉
Este vorba de o placinta in forma de floare, cu aspect placut, delicioasa atat calda cat si rece … sa trecem la treaba … mi-am invitat un ajutor de nadejde ( FAVORITUL copilariei mele ) !
* Ingrediente:
* 500 g carne tocata ( dupa preferinta fiecaruia )
* cateva fire de ceapa verde ( profitam de bucuriile verii )
* sare, piper ( dupa gust )
* un ou
* foaie de placinta ( am cumparat )
* cascaval ( pe care l-am ras )
* Mod de preparare:
Am tocat si calit ceapa, adaugand carnea tocata, le-am lasat sa se imprieteneasca putin, dupa care am adaugat, sarea, piperul si oul, amestecand bine ( in reteta originala totul era crud )
Am intins foaia putin, taind rondele ( cu diametru 6-7 cm ), am pus in mijloc o lingurita de compozitie dupa care am pus si putin cascaval ras.
La formarea placintei indoiti fiecare rondea in jumatate, apoi inca o data in jumatate si aranjati pe rand rondelele in tava ( diametru 28 cm) unsa cu unt.
Ungeti cu galbenus de ou placinta si lasati-o 20-30 de minute sa creasca. Coaceti-o in cuptorul preincalzit , pana se rumeneste frumos.
* Sursa : Savuros.info
Arată de-li-cios!! N-am mai întâlnit rețeta asta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Este usor de facut, si chiar delicioasaaaa , este foarte buna atat calda dar si rece , este si aspectuoasa si iti „impresionezi” musafirii cu ea ! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Poate o s-o fac și eu, sper să-mi iasă așa frumos aranjată. 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Iti doresc multa bafta, ( nu am respectat reteta originala, ma refer la carnea preparata si foaia am cumparat-o 😉 ).
Daca ai rabdare , iti iese cu siguranta !!! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Yummy ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
🙂 🙂
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Un spetembrie cu mult soare in suflet !!! ❤ 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc draga Anuska ! ❤ 😉
Tot bine iti doresc , draga mea ! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Este buna, eu mai fac cu foi pentru pateuri le tai in doua sau in 4 depinde de cate sunt in pachet doua buc. sau una si le intind bine cu sucitorul si le pun cascaval ras deasupra cu putin timp inainte sa fie gata. Sunt delicioase. Acestea sunt si f. aspectuoase, nu stiu daca cu foile pe care le prefer eu ies dar o sa incerc, ca doar nu are ce sa fie rau. Multumesc ❗ ❤

ApreciazăApreciază
Cu drag, spor la incercat ! 😉
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😉
Numai bine draga Beta !
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Buna dimineata ! 😉
ApreciazăApreciază
Bună dimineața Lăcrimioara ! 🙂
Sincer, REȚETA domniei tale este o NOUTATE pentru mine așa că,
iute am dat REPUBLICARE pe My Blog
http://amintiriamintiri.wordpress.com/
și am PRINTAT-o pentru a o îndosaria în REȚETE CULINARE speciale ! 🙂
O zi la fel de bună ca și REȚETA sus postată ! 🙂
Cu drag,
Alioșa ! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
… este si o bunatateee … 😉
Multumesc pentru republicare si pentru urare; zi cu soare ! 🙂
ApreciazăApreciază
A republicat asta pe My Blog.
ApreciazăApreciază