Reteta marocana: coquelet umplut cu migdale

… un preparat deliciosss si foarte rafinat … 👍
Coquelet, este un puisor de ferma , crescut in Bretagne; renumit pentru gustul autentic de pui de tara.

* Ingrediente:

* un pui coquelet
* 2 cepe tocate
* 100 g migdale prajite si maruntite
* 2 catei de usturoi maruntiti
* 1 legatura patrunjel tocat
* 4 linguri de ulei
* 50 g merisoare ( am inlocuit stafidele pentru ca nu sunt fan al lor 😉 )
* 1 lingurita boia de ardei dulce
* 1 lingurita de ghimbir
* 1 lingurita de curcuma
* sare si piper

* Mod de preparare:

Punem puiul intr-un bol si adaugam peste el jumatate din cantitatea de ulei ( aproximativ 2 linguri ) si jumatate din cantitatea de condimente: piper, sare, boia dulce, ghimbir, curcuma si patrunjel tocat. Amestecam pana ce mixul de condimente si ulei acopera unifom puiul pe exterior si putin in interior; apoi il punem in frigider.
Pentru umplutura punem uleiul intr-o tigaie preincalzita si calim in el ceapa cu putina sare, pana ce ceapa se inmoaie si devine traslucida. Adaugam usturioul maruntit bine si mai calim 1 minut. Adaugam apoi merisoarele si restul cantitatii de condimente: boia, ghimbir, curcuma, piper amestecand bine. Punem putina apa si fierbem totul pana ce apa se absoarbe si merisoarele se inmoaie bine. Lasam amestecul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
Adaugam in amestecul racit migdalele maruntite si restul de patrunjel tocat si amestecam. Umplem puiul cu acest mix, ii legam picioarele ca sa se coaca uniform, il punem intr-o tava termorezistenta in care adaugam putina apa.
Introducem tava in cuptorul preincalzit timp de 50-60 minute. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam putin sa se raceasca, se poate servi alaturi de o salata sau o garnitura.

* Sursa inspiratiei mele:

Concluzia: DELICIOSSSSSSSS !!!!!!!!!

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Reteta marocana: coquelet umplut cu migdale

  1. Katherine zice:

    Hmm… arata foarte bine preparatul.
    De obicei retetele Jamillei sunt foarte precise si usor de urmarit.

    Apreciat de 1 persoană

  2. lacrimaroua zice:

    Este si foarte gustos acest mic puiut … are un gust deosebit ! 😉
    Reteta Jamilei ( din cate am vazut ) a fost cea mai apetisanta asa ca, mi-am spus ca merita incercata.
    O seara linistita !

    Apreciază

  3. Aliosa zice:

    Interesantă REȚETĂ ! 🙂

    Weekend BINECUVÂNTAT ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. anuska zice:

    Cred ca este minunat de gustos 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.