Eggs in soy broth- Gyeran-jangjorim si oua de prepelita murate

Pentru aceasta noua reteta, am invitat ouale de gaina si pe cele de pepelita sa ma acompanieze in bucatarie. 🤩

* Gyran-jangjorim – oua murate in stil coreean ( pentru ca adorrr bucataria coreeana  😉 )

* Ingrediente:

* 10 oua de gaina
* o ceapa
* 2-3 catei de usturoi
* o cesca de apa
* o ceasca de sos de soia

* Mod de preparare:

Am scos ouale din frigider lasandu-le timp de o ora afara ; am pus apa la fiert adaugand 2 linguri de otet de orez si oualele, le-am lasat la fiert timp de 8 minute.
Am tocat ceapa si am pus-o la calit, apoi usturoiul pisat peste care am turnat o ceasca de apa si una de sos de soia lasandu-le la fiert.
Am pus oualele intr-un borcan, am adaugat sosul dupa ce in prealabil l-am strecurat, dupa ce sa racit l-am lasat la figider pentru sapte zile dupa care am testat sa vad rezultatul.

* Sursa: Maangchi draga mea coreanca de unde ma inspir 😄

* Oua de prepelita murate

* Ingrediente:

* 24 de oua de prepelita
* 2 lingurite sare
* 1 lingurita zahar
* condimente: 1-2 foaie de dafin, piper, enibahar, boabe de mustar
* 2-3 catei de usturoi
* 1/2 sfecla rosie
* 300 ml apa

* Mod de preprare:

Ouale se fierb, se lasa sa se raceasca apoi se curata si se clatesc cu apa rece ca sa indepartam resturile minuscule de coaja care se intampla sa mai ramana lipite.
Asezam ouale intr-un borcan cu capac potrivit ca marime in care sa incapa lejer toate.

Saramura se face astfel: apa, otetul, sarea, condimentele, si jumatatea de sfecla rosie rasa, se pun intr-o oala si lasate la foc mediu pana ce incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga usturoiul lasandu-se la racit 30 de minute. Lichidul rezultat se strecoara si se adauga peste oualele de prepelita asezate in borcan.
L-am pastrat la rece timp de sapte zile dupa care … am inceput sa savurez ! 🙂

* Sursa: pepelite-nanafarm.ro

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Eggs in soy broth- Gyeran-jangjorim si oua de prepelita murate

  1. Beta zice:

    Interesanta reteta dar nu cred ca mi-ar place, eu sunt mai conservatoare si pregatesc ouale cum m-am obisnuit. Un sfarsit de saptamana minunat draga mea ❗

    Apreciat de 1 persoană

  2. Katherine zice:

    Hmmm… interesanta reteta! 🤔😊

    Apreciat de 1 persoană

  3. Angelilie zice:

    I really like your blog. A pleasure to come stroll on your pages. A great discovery and very interesting blog. I come back to visit you. Do not hesitate to visit my universe. A soon.

    Thank you very much ! 🙂
    I’ll wait for you once again ! 😉
    With pleasure I will visit your universe. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Wow! Genial ❤️o sa încerc 😅

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.