Tort cu vanilie, cafea si nuca

Cu ocazia zilei de nastere care, pentru mine a fost putin mai speciala prin schimbarea prefixului 😊 , m-am rasfatat cu o noua reteta de tort – marca Adi Hadean.

* Ingrediente pentru blat:

* 8 albusuri
* 300 g de nuca macinata
* 300 g de zahar
* 10 ml suc de lamaie

* Mod de preparare:

Din aceste ingrediente vor rezulta 4 blaturi de 20 cm diametru. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana cand nu s-au mai simtit granulele. La final am amestecat bezeaua cu nuca si zeama de lamaie cu miscari lente de jos in sus, folosind o spatula.
Am introdus blaturile in cuptorul incins in prealabil, timp de de 30 minute.

* Ingrediente pentru crema vanilie:

* 450 ml de lapte
* 1 pastaie de vanilie
* 8 galbenusuri
* 120 g de zahar
* 60 g de amidon

Am lasat la infuzat in laptele cald semintele si pastaia de vanilie timp de 15 minute. Am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat amidonul mixand in continuare pana la omogenizare. Am turnat laptele in fir subtire amestecand in continuu. Apoi am pus la fiert compozitia la foc mic pana cand s-a ingrosat. Am lasat-o la racit, acoperind-o cu folie alimentara , timp in care am rumenit in tigaie 30 de grame de fulgi de migdale.

* Ingrediente pentru crema de cafea:

* 300 g de mascarpone
* 190 g de smantana pentru frisca
* 70 g de zahar pudra
* 6 g de cafea solubila
* 15 ml de espresso

Am adaugat cafeaua solubila in espresso si am lasat la racit. Am mixat smantana pana cand consistenta ei a devenit ferma. Separat am amestecat mascarpone cu zaharul pudra, am omogenizat, apoi am mixat ambele compozitii impreuna pana am obtinut o crema ferma peste care am adaugat cafeaua.
Pentru asamblarea tortului am mixat crema de vanilie si am impartit-o in 4 parti egale. Intre fiecare 2 blaturi am folosit o parte crema de vanilie, 10 g fulgi de migdale si 100 g crema de cafea. După ce am adaugat ultimul blat am nivelat crema de vanilie, am scos tortul din cerc si cele 260 g de crema de cafea ramase le-am folosit pentru a acoperi tortul. Am dat la rece pana a doua zi.

Invitatii mei au fost foarte impresionati de aspect dar si de gust !!! 🤩

* Sursa: adihadean.ro

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Tort cu vanilie, cafea si nuca

  1. Aila zice:

    La multi ani si multa sanatate! Sunt sigura ca tortul a fost excelent.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Roxana Neguț zice:

    La multi ani minunați!💐💐💐

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ileana zice:

    La mulți ani frumoși draga mea 🤗 Sănătate, bucurii și împliniri sufletești!🎂🎉🤗😘🌹🌹🌹

    Apreciat de 1 persoană

  4. Atipica zice:

    La multi ani frumosi si cu putine griji 🙂 Cat priveste tortul…arata intr-un mare fel 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  5. Katherine zice:

    Cat de bine arata! 🙂 😍

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.