Placinta cu carne si ciuperci

Buna dimineata, o duminica binecuvantata va doresc ! 🙏

… cat timp veti savura cafeluta, va invit sa cititi despre noua mea experinta in bucatarie ( aceasta reteta a fost un mic rasfat cu ocazia zilei de Constantin si Elena ☺ ) … 😃

* Ingrediente – aluat fraged :

* 100 g unt, la temperatura camerei
* 200 g smantana grasa fermentata
* 1 ou
* 400 g faina
* sare
* un pumn de faina pentru presarat blatul de lucru

* Ingrediente – umplutura :

* 600 g carne de porc ( sau amestec cu vita )
* 4-5 cepe taiate solzisori
* 3 catei de usturoi
* 300 g ciuperci
* sare, piper, boia dulce de ardei ( afumata ), chimen
* 2 oua
* 200 g smantana grasa ( fermentata )
* o legatura patrunjel
* 150 g cascaval taiat cubulete

* Pentru uns placinta :

1 ou – batut, 1 lingurita lapte rece, sare, un varf de cutit boia dulce, seminte de chimen pentru presarat.

* Mod de preparare – aluatul fraged :

Intr-un castron am asezat untul moale, sarea, oul intreg, faina si smantana. Am framantat 20 de secunde cu  mana si am format o bila de aluat pe care am infoliat-o cu plastic alimentar si am bagat-o 30 de minute la frigider.

* Mod de preparare – umplutura :

Am pregatit carnea tocata, ciupercile, ceapa si usturoiul. Am taiat ceapa solzisori si am tocat usturoiul din cutit.
Am pus la incins o tigaie larga antiaderenta si am asezat in ea carnea tocata. Nu i-am pus fir de grasime pentru ca am folosit carne de porc si era suficient de grasa. Am amestecat constant cu paleta ca sa se rumeneasca usor fiecare graunte de carne. La inceput a lasat apa apoi a inceput sa lase grasime si sa prinda culoare. Etapa aceasta dureaza cam 20 de minute, la foc iute. Am adaugat in tigaie ceapa si usturoiul si am amestecat bine. Apoi am pus sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat si ciupercile. Ele vor lasa apa si apoi se vor rumeni. Dupa alte 15 minute se poate stinge focul .
Dupa ce continutul tigaii s-a mai racorit am adaugat peste el cuburile de cascaval – taiate cubulet, ouale crude, patrunjelul verde tocat si smantana fermentata si am amestecat compozitia.

Am scos aluatul din frigider si am intins o foaie pe blatul de lucru usor infainat. Foaia trebuie sa fie cam de 40 x 30 cm si cu o grosime de cca 0,5 -0,7 cm.  Am asezat umplutura pe lung, pe mijlocul foii, ruland.
Am batut intr-un pahar oul crud cu o lingurita de lapte rece, sare si un strop de boia dulce si cu ajutorul unei pensule am uns bine placinta, am presarat chiment deasupra si am bagat la cuptor pentru circa o ora.

* Poate fi servita calda dar si rece . 🍽👍

* Sursa : savoriurbane.com

Despre lacrimaroua

“If you’re alone , I’ll be your shadow. If you want to cry , I’ll be your shoulder. If you want a hug , I’ll be your pillow. If you need to be happy, I’ll be your smile.But anytime you need a friend , I’ll just be me!”
Acest articol a fost publicat în ... experinte in bucatarie ... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Placinta cu carne si ciuperci

  1. Mihail Toma zice:

    Miam! Nebunie curată!!! Numai când mă gândesc la ce gust o să lase ciupercile în tocătura de carne, bașca cașcvalul și ceapa prăjită și-am început deja să salivez 😉
    Azi sunt un puturos, dar am să fac și eu zilele astea. Am o pungă cu tocătură, ziceam să fac chiftele, dar asta-i mai tare!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cri zice:

    Arată foarte apetisantă și mi-a plăcut felul cum ai descris prepararea, insistând pe detalii, ceea ce mie-mi prinde tare bine, fiindcă nu știam cum reacționează ciupercile, de pildă… 🙂 Abia aștept să o fac și eu. Azi nu pot ieși să cumpăr ingredientele pe care nu le am în casă, dar poate că mâine o voi încerca și eu. Îți mulțumesc mult-mult, Lăcrămioara! 🤗❤

    Apreciază

  3. Aliosa zice:

    Bună dimineața . Lăcrimioara ! 🙂
    Am pus în practică de mai multe ori REȚETA descrisă cu lux de amănunte ,
    iar de este făcută cu EMPATIE pentru INGREDIENTELE folosite 🙂
    iese gustoasă foc 🙂
    și se termină pe loc !!! 🙂 🙂 🙂
    O zi binecuvântată ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.