… aceasta rulada delicioasa, a fost un alt „rasfat” pentru minunata sarbatoare , a invierii Domnului Iisus Hristos …
… va invit la bucatarit …
* Ingrediente:
* 700 gr pulpe dezosate fara piele
* 300 gr piept pui
* 30 gr gelatina
* 2 lingurite boia dulce
* 1 lingurita usturoi granulat
* sare, piper
* punga pentru friptura
* Mod de preparare:
Taiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic. Am lasat carnea impreuna cu mirodeniile sa se „imprieteneasca” cateva ore pentru a avea mai multa savoare ( nu este nevoia sa faceti acest lucru ).
Punem carnea condimentata in punga speciala pentru friptura o legam bine la gura, o punem intr-o tava de cozonac si dam la cuptor. Punga se va umfla foarte tare la cuptor asa ca asigurati-va ca nu puneti prea sus tava ca sa aiba suficient spatiu. Lasati la cuptor aproximativ 45 minute. Nu lasati mai mult pentru ca va scadea sucul lasat de carne si rulada va fi compromisa.
Rulada se va lasa sa se raceasca direct in tava si vom pune deasupra niste greutati ca sa fie bine presata. Cand se raceste dati la frigider pentru o ora.
Enjoy! 🙂
Am servit rulada, alaturi de salata de leurda ( nu am stiut cat poate fi de buna leurda despre care am auzit de foarte putin timp ).
Reteta, am „furat-o” de pe blogul : Caietul cu retete! Multumesc!
🙂
uauuuuuuuuuuuu….mi e foame, desi acum am papat…..seara faina sa ai..
ApreciazăApreciat de 1 persoană
🙂 🙂
Multumesc asemenea!
ApreciazăApreciază